Ambassadeur Wijngaard kaas!

De edele ambacht van kaasrijpen is bij Wijngaard kaas een familieaangelegenheid. Piet van den Wijngaard begon in 1936 met een handel in kaas. Met een hondenkar leverde hij kruidenierswaren aan de boeren in de omtrek van Woerden en ruilde ze met kazen die ze maakten. Om zijn groeiende hoeveelheid kaas optimaal te laten rijpen, kocht hij een klein pakhuis aan de Oude Rijn. Jan van den Wijngaard, de zoon van Piet, nam de zaak in 1948 over en legde zich vanaf toen volledig toe op het rijpen van kaas. Jan was een visionair man. Terwijl vele van zijn collega’s moderne pakhuizen bouwden, erkende hij de bijzondere eigenschappen van het oude pakhuis. Het buitengewone microklimaat dat er heerst zorgt voor kazen met meer smaak, diepgang en complexiteit. In 1975 diende de derde generatie zich aan met Riet en zoon Jan en in 1995 met zoon Rien, kreeg het historische pakhuis uit 1906 dan ook een hoofdrol in de ontwikkeling van het bedrijf. Vooral nadat bleek dat de kaas die er werd gerijpt smakelijker was dan dezelfde kaas uit moderne pakhuizen.  Naast de traditionele Wyngaard kazen creëerde Rien een sterk merk met kazen die uitsluitend in het oude pakhuis worden gerijpt. De lekkerste kazen van Nederland, gericht op een exclusief segment van de markt. Hij ontwikkelde Reypenaer. Reypenaer kazen worden, net als de kaasboeren dat vroeger deden, voornamelijk gemaakt van zomermelk van weidekoeien. Om de eretitel Ryepenaer te verdienen moeten de kazen minstens een jaar rijpen. Reypenaer VSOP rijpt zelf twee jaar en de XO reserve minstens twee-en-een half jaar.

 

 

Spreker en jurylid Maarten Wessels

Maarten Wessels is de volgende spreker die wij bekend maken! Ook is hij jurylid bediening. Maarten heeft jarenlange ervaring op gebied van gastvrijheid en heeft vele opleidingen afgerond. De verschillende opleidingen in zowel hotel management als een lerarenopleiding maken hem zeer deskundig en breed inzetbaar. De daarna volgende pre-master Arbeid- & Organisatiepsychologie heeft zijn kennis en kunnen nog positiever beïnvloed. Tel daarbij op zijn jarenlange horeca-ervaring, trainingen, presentaties en passie voor het vak, en je hebt een meester in gastvrijheid. Vanuit Wessels trainingen ondersteunt Maarten het juryteam & is spreker tijdens de wedstrijd. Hij weet als geen ander wat goede service is en hoe de deelnemers daar nog beter in kunnen worden. Maarten is verheugd om bij een mooi culinair evenement als deze jury te mogen zijn. Wij zijn blij hem in de jury te hebben!

Ambassadeur Best Hostess

Tijdens de wedstrijd zullen de hostessen van Best Hostess u verwelkomen!  Best Hostess is dé ervaren hospitality specialist met nationale en internationale expertise. De professionele gastvrouwen van Best Hostess zijn een waardevolle toevoeging wanneer het gaat om uitstraling van uw bedrijf en de ontvangst en verzorging van uw gasten. Wilt u meer exposure voor uw bedrijf, uw productimago verbeteren of heeft u tijdelijk extra personeel nodig? Best Hostess helpt u graag! Met voldoende informatie over uw bedrijf of product, kan onze gastvrouw met trots naar buiten treden als hét visitekaartje van uw bedrijf en er zo voor zorgen dat u uw handen vrij heeft voor andere zaken. Best Hostess richt zich op uw commerciële doelen, uw doelgroep en targets. Best Hostess is actief in heel Nederland maar ondersteunt u ook graag internationaal. Best Hostess at your service.

Spreker Thomas Luttikhold over het reduceren van voedselverspillig

Ook dit jaar hebben we tijdens de wedstrijd weer inspirerende sprekers. Thomas Luttikhold is spreker namens Wastewatchers. De organisatie bestaan uit een enthousiaste groep jonge mensen en zij maken zich hard tegen voedselverspilling in de horeca. Jaarlijks verspillen organisaties die eten en drinken verstrekken €1 miljard euro aan goed voedsel. Een verspilling die enorm veel impact heeft op de portemonnees van de bedrijven, maar ook op ons milieu. Dat vinden zij onbegrijpelijk. Samen met (bedrijfs-)restaurants, hotels en de zorgsector pakken zij voedselverspilling bij de wortel aan en weten het preventief te reduceren!